welkom op mijn stukje internet!

Hehoi, mijn naam is Michelle en ik ben illustrator. Als illustrator vul ik mijn dagen met tekenen. Zo zet in een gedachte of boodschap om in een herkenbaar, vrolijk beeld. Ondanks de vrolijke toon van mijn werk, belicht ik vaak minder leuke onderwerpen. Juist omdat mijn werk zo speels is, geloof ik dat het onderwerpen als onzekerheden en depressie op een luchtige manier bespreekbaar kan maken.

De laatste jaren ben ik het steeds belangrijker gaan vinden om de minder leuke kant te belichten. Als product van de millennialcultuur en visueel creatieveling, bevind ik mij vaak in de picture perfect wereld van social media. De druk om ‘leuk’ te doen is daarin heel hoog, terwijl iedereen weet dat het leven bestaat uit goede én slechte momenten. Ik kreeg daarom steeds meer de drang om eerlijk te vertellen over de minder leuke dingen.
Dat was de uiteindelijke drijfveer om met deze blog te beginnen. Hier deel ik mijn ervaringen en struggles door het illustreren te combineren met schrijven. Net zoals mijn illustratiewerk doe ik dit op een luchtige manier met de nodige humor, maar ook met een serieuze ondertoon. De teksten zijn op een zo eerlijk mogelijke manier geschreven vanuit mijn perspectief als illustrator, christen en twintiger. Zo hoop ik dat mijn ervaringen een stukje erkenning en troost bieden. 

over ’thesacrebleulife’

‘Sacre bléu’ is een Franse uitdrukking, gebruikt in een moment van verrassing of verslagenheid. Hoewel de uitdrukking tegenwoordig niet meer door de Fransen wordt gebruikt, vormt het al jaren de naam waar ikzelf, maar ook mijn werk onder schuilt. Zo begon het met de naam ‘sacrebleumichelle’ en ontstond er even later ‘sacrebleuart’ toen ik mijn artaccount startte.

De naam ‘sacrebleuart’ had in de eerste instantie geen correlatie met mijn werk. Door de jaren heen is het echter heel passend geworden. Ik maak vrolijke illustraties die de leuke en minder leuke kanten van het leven belichten. Ik wil eerlijk zijn en beide kanten delen; de momenten waarop je “sacré bleu” roept van verbazing, maar ook de momenten van verslagenheid.
De kern van mijn werk is dus in deze uitdrukking gaan liggen, en zo ook de kern van deze blog. ‘Thesacrebleulife’ is een verlenging van mijn drang om eerlijk te zijn over beide kanten van het leven. Hier ben ik heel direct over de dingen die mij bezighouden: de leuke dingen in het leven en de minder leuke dingen in het leven. Met andere woorden: thesacrebleulife.

Scroll naar boven